Herlufmagle Gruppe

Vores enheder

IMG_5451.jpg
 

 Vores aktiviteter er opdelt i seks enheder efter børnenes alder, fra FamilieSpejder for de 3-6-årige med forældre til Seniorspejder for unge i 8. – 9. klasse. På den måde sikrer vi, at sværhedsgraden i programmet passer til børnenes alder og udvikling – og det bliver aldrig kedeligt - for efter to år rykker man op til nye udfordringer i næste enhed.

 

Familiespejder

 
 
DSC_0092.jpg
 

Målgruppen for Familiespejder er familier, der har børn mellem 3-6 år

Familiespejder er en enhed i gruppen der består af familier - det vil sige børn og voksne.

Familiespejder tager udgangspunkt i emnerne natur, leg og oplevelse. Familiespejder er fælles oplevelser for hele familien, gennem aktiviteter for børn sammen med deres forældre.

Vi har samlet informationer for nye familiespejdere i en folder

 

Bævere

 
 
DSC_0125.jpg
 

Bæverenheden er for børn, der går i børnehaveklasse til 1. klasse

Fantasirammen omkring bæverarbejdet er i bæverdammen, hvor man lærer at holde sammen, og at samarbejde. Som en del af fantasirammen lærer man at færdes i naturen og hører historier. 

Som i alle andre enheder lærer bæverne igennem leg og ved at gøre tingene i praksis.

Vi har samlet informationer for nye bævere i en folder

 

Ulve

 
 
 
IMG_4112.jpg
 

Ulveenheden er for børn, der går i 2. til 3. klasse

Ulvearbejdet har Junglebogen af Rudyard Kipling som fantasiramme. I junglen lærer ulvene igennem forskellige aktiviteter at omgås naturen med respekt, og at samarbejde i flokken.

Når man er ulv, begynder man at kigge på kort, øve knob og træne andre spejderfærdigheder. Alt foregår på et niveau, hvor alle kan være med, uden at have prøvet det før.

Vi har samlet informationer for nye ulve i en folder.

 

Junior

 
 
 
IMG_1052.jpg
 

Juniorenheden er for børn, der går i 4. til 5. klasse

Når man bliver Junior, tager man for alvor hul på spejderlivet. Det er nu, at man blandt andet lærer at håndtere en økse og rejse et telt alene. Man begynder at lære at klare sig selv. 

Som Junior får man mere ansvar end før. Man begynder at være opdelt i patruljer, hvor der findes en patruljeleder og assistent blandt spejderne. I patruljen løser de deres opgaver i fællesskab, med hjælp fra lederne. 

Vi har samlet informationer for nye juniorer i en folder

 

Trop (Claus Daa)

 
DSC_0579.jpg
 

Troppen er for børn, der går i 6. til 7. klasse

Hos os er enheden opkaldt efter Claus Daa, der er begravet i Herlufmagle kirke og har boet ude på Ravnstrup Slot

Hos troppen kan aktiviteterne bestå i at tage forskellige mærker, forberede ture og lejre, eller hjælpe gruppen med større opgaver. Efterhånden som spejderne bliver ældre, stiger aktiviteterne i sværhedsgrad samtidig med at graden af "voksenstyring" falder.

Der bliver sat meget fokus på princippet "Learning by doing". Man lærer kun at bygge et raftetårn eller lave mad over bål ved at prøve det. 

Når man er tropspejder, er man inddelt i patruljer, på samme måde som juniorerne.

Vi har samlet informationer for nye tropspejdere i en folder.

 

Senior

 
IMG_1319.jpg
 

Seniorenheden er for unge fra 9. klasse til man bliver 18 år

Når man bliver senior får man ansvaret for at afholde sine egne møder med hjælp fra lederne. Hos seniorerne bliver der sat store forventninger og rykket grænser. 

Når man er senior, er man inddelt i patruljer, hvor der er en patruljeleder, der har det overordnet ansvar for arbejdet, mens at der er en patruljeassistent, der hjælper til.

Vi har samlet informationer for nye seniorspejdere i en folder.